Advies

De bouwtoestemming: een snel in te leiden procedure.

Waals gewest

Het is voldoende een verklaring binnen te brengen op de stedenbouwkundige dienst van uw gemeente.

Beperkingen: de bijbouw moet aansluiten aan het hoofdgebouw, zonder verdiep, niet meer bedragen dan 30 m² grondoppervlak en een goothoogte van minder dan 3m met een totaalhoogte van maximaal 5m, het dak mag uit niet meer dan 2 hellingen bestaan.

Regio Brussel-Hoofdstad

Wat ook uw project is, je moet steeds een stedenbouwkundige vergunning aanvragen. Bovendien zal er een openbaar onderzoek plaatsvinden als u meer dan één verdieping bouwt en de totale hoogte groter is dan 3,5 m.

Vlaams gewest

Voor de kleinere constructies is de bouwtoestemming vervangen door een meldingsplicht op de stedenbouwkundige dienst van uw gemeente, voor zover er geen afwijkingen zijn en de totale grondoppervlakte < 40 m².

Voor meer informatie

Premies en subsidies

Afhankelijk per gewest, en in functie van de oppervlakte van de te ondernemen bouwwerken, verschillen de mogelijke premies aanzienlijk. Dit kan U vervelend lijken, doch met de hulp van VerandaLook en met enige hardnekkigheid, staan er u misschien wel aangename verassingen op te wachten.

Aarzel niet om u in te lichten :

De energieprestatieregelgeving (EPB)

Het gaat om het geheel van het gebouw (tenzij anders vermeld in de reglementen) en voor alle bouwsoorten, nieuwbouw, renovatie of transformatie waarbij een bouwtoestemming moet bekomen worden.

De EPB wordt geëvalueerd door een becijferd index van de energetische kwaliteit van een gebouw.

Voor meer informatie: