Ramen en Deuren

Naast de veranda’s fabriceert, levert en plaatst VerandaLook ramen en deuren. Wij bieden verschillende profielen in de volgende materialen aan:

  • aluminium
  • hout
  • staal
  • pvc

Wij komen ter plaatse opmeten of werken op basis van uw architecten plan. Naast het profiel dient er ook een een glastype gekozen worden.

  • thermisch geïsoleerd glas (verschillende waarden)
  • geluidisolerend glas
  • veiligheidsglas

Het glas bestaat in verschillende tinten.

De kwaliteit van beglazing is van essentieel belang. Tegenwoordig beschikken we over zeer ruim assortiment kwalitatieve hoogwaardige beglazing, zodat de beste oplossing kan gevonden worden met betrekking tot van zowel akoestische- als thermische isolatie. VerandaLook kan u ook adviseren welke en waar er veiligheids glas geplaatst dient te worden.

Voor zonnige kanten raden wij vaak zonnewerende dubbele beglazing aan met een metaalcoating zodat een voldoende percentage van de warmte buiten gehouden wordt. (± 70%). Wat thermische isolatie betreft werken wij met dubbel glas gevuld met argon -of kryptongas om de koude in de winter buiten te houden en de warmte binnen te bewaren (coëfficiënt van u = 1.1 w/m²k is standaard). Het gelaagd glas verbeterd de geluidsisolatie, is inbraak- en brandveiliger, maar verhoogd vooral ook de veiligheid bij inslag (spelende kinderen, rondvliegende voorwerpen bij grasmaaien, wind, …)

Het gelaagd glas houdt het gebroken glas in kleine stukjes bij elkaar waardoor het risico op verwondingen aanzienlijk verminderd. Daarom bestaat in ons land de wettelijk opgelegde norm – NBN S 23-002 – die ons verplicht te werken met gelaagd glas, ook voor alle verticale wanden lager dan 90 cm t.o.v. de grond. Het veiligheidsglas bestaat uit dubbel aaneengeplakt glas met een of meerdere onzichtbare filmen tussen, en kan voorzien zijn aan 1 of aan 2 zijden van de dubbele beglazing.

Verandalook staat u graag met raad en daad bij voor het maken van de juiste keuzes voor uw woning.