Veranda's

Zin tot luisteren en creativiteit.

VerandaLook is goed in het combinerern van de beschikbare mogelijkheden gemengd met  een persoonlijke aanpak van zijn realisaties. Het samenvoegen van de veranda aan de bestaande stijl en ziel van ieders woning, maakt deel uit van de kennis van VerandaLook.

De oplossingen zijn talrijk: aluminium, hout, hout & aluminium, staal, dak met enkele helling, zadeldak, waaierdak, platdak en lichtstraat (piramidaal of veelhoekig), hedendaags, modern, landelijk, Victoriaans, Art Déco, ... er is altijd wel een bevredigende formule die coherent opgaat in uw omgeving. Een veranda plaatsen is niet zomaar een glazen bak tegen de gevel plakken. Alle projecten worden onderworpen aan voorafgaande gesprekken, een diepgaand onderzoek van uw wensen, de omgeving, het gebouw en de leefgewoontes van zijn bewoners. Deze aanpak is noodzakelijk bij het bouwen op maat en staat ten dienste van het realiseren van uw droomproject.

Ligging, stijl, materiaal, kleur, thermische en akoestische isolatie, warmtewering, afwerking, decoratie, ... de weg is zeer complex, maar een goede communicatie tussen de twee partners, bouwheer en bouwfirma, staat garant voor een goede uitvoering en schept veel voldoening.

Een uitgebreide keuze in oplossingen en technieken

VerandaLook beoefent zijn kennis in alle bedrijvigheden die maar te maken hebben met de uitbouw van glazen constructies, al dan niet vast aan een gebouw. Veranda, leefveranda, orangerie, pergola, afdak, luifel, zonnescherm, erker, zwembadoverdekking. Of het nu om open ruimtes gaat, of gesloten, groot of klein, in hout, in aluminium of in hout en aluminium, staal, ... VerandaLook beschikt over voldoende vakkennis en creativiteit om de meest uiteenlopende vragen in te willigen.

Van eerste gesprek tot overhandiging der sleutels

  1. Basisinterview: beschrijving der wensen, verwachtingen en het budget van de klant, nagaan van de stijl en de vorm van de woning, van de familiale structuur, de buitenomgeving, de ligging van het gebouw, eerste opmeting, etc. VerandaLook geeft uitleg over de voor- en nadelen van diverse materialen, van vloerbedekkingen, van afwerkingen en stelt de mogelijke opties voor : verlichting, verluchting, screens, zonnewering, etc.
  2. Voorontwerp: opmaken van een algemeen plan, 3D projectie en een gedetailleerde berekening van de offerte.
  3. Bouwtoestemming: voorbereiden van het dossier ter afgave aan de dienst urbanistiek van de gemeente (plannen, 3D voorstelling, formulier voor aanvraag bouwtoestemming
  4. Fabricage: nadat alle paramaters in orde zijn : de bestelling, de bouwtoestemming, het voorschot, het uitvoeringsplan, de grond- en/of metselwerken, de opmeting, de leveringstermijn, het lastenboek, het materiaal, de zaaglijst, worden alle profielen verzaagd en geassembleerd.
  5. Grondwerken: funderingssleuf op 70 cm, op niveau brengen van hoogte veranda tov hoogte vloer in huis, bewapend betondek, thermische isolatie, antivochtband, doorbreken gevel, drainage, drempels voor ramen en deuren, metselwerken, plakwerk, verwarming, electriciteit.
  6. Plaatsing: levering, opzetten van constructie en glas, dakelementen plaatsen, het beslag regelen, afsluitingen en voegen, de structuur waterdicht maken, testen uitvoeren op stabiliteit en waterdichtheid.
  7. Afwerkingen: leggen van parket of vloer, bestrating buiten, ventilatie, schilderwerken, verlichting binnen/buiten, gordijnen, screens, doeken, muurbekleding.
  8. Oplevering: opruimen van werf en afvoer van afvalstukken, afsluiting der werken, proces verbaal einde der werken en overhandiging der sleutels.